Cookie Consent by Free Privacy Policy website
search

Svoboda zvířat na The Official Animal Rights March 2019

V sobotu 17. 8. se v Praze uskutečnil pochod za práva zvířatThe Official Animal Rights March. Jde o každoroční pochod pořádaný od r. 2016 současně v mnoha městech po celém světě. Jeho cílem je sjednotit komunitu lidí, kterým není lhostejný osud zvířat a inspirovat další k aktivnímu hájení zvířecích práv. Svoboda zvířat na pochodu vystoupila s prohlášením k týrání zvířat.

Děkujeme všem, kdo dorazili.
Děkujeme dobrovolníkům a dobrovonicím, kteří nám pomáhali na pochodu sbírat podpisy pod Výzvu za zastavení zneužívání divokých druhů zvířat v cirkusech!

Fotogalerie zde, video od organizátorů zde.

  ______________________________________________________________

Prohlášení Svobody zvířat k týrání zvířat

Svoboda zvířat je celostátní nezisková organizace pro ochranu práv zvířat. Již od roku 1994 usilujeme o změnu pohledu na zvířata tak, aby byla vnímána jako tvorové, kteří mají hodnotu sami o sobě.

V současnosti vedeme kampaň Cirkusy bez zvířat  a usilujeme o zastavení zneužívání divokých druhů zvířat v cirkusech.

V Poslanecké sněmovně čeká na projednání novela Zákona na ochranu zvířat proti týrání, kde zákaz zneužívat všechny divoké druhy zvířat v cirkusech zatím chybí.

Žijeme v 21. století a volně žijící druhy zvířat se musí přestat chovat pro chvilkové pobavení publika a zisk úzké skupiny lidí. Tato zvířata by se měla chovat výhradně za účelem jejich ochrany. 

Je třeba přesvědčit Poslaneckou sněmovnu, aby zákon opravila ve prospěch zvířat v cirkusech. Pojďme společně přesvědčit poslance, že  zneužívání volně žijících druhů zvířat v cirkusech je konečně nutné zastavit. Podepište Výzvu za zastavení zneužívání divokých druhů zvířat v cirkusech v ČR.

Společně to změníme!